Semperfli Nano Silk 30D 18/0

  • 59 kr

Semperfli Nano Silk 30D 18/0Semperfli nano Silk 18/0 30D är bindtråden för dig som binder otroligt små flugor och vill ha en bindtråd som är anpassad för just d


I lager.
Leverantör: Semperfli
Dela

Semperfli Nano Silk 30D 18/0

Semperfli nano Silk 18/0 30D är bindtråden för dig som binder otroligt små flugor och vill ha en bindtråd som är anpassad för just det, och detta utan att den blir svag! Detta är även bindtråden för flugbindaren som vill ha en bindtråd som bygger så lite volym som möjligt.

Semperfli Nano Silk bindtrådarna har blivit många professionella flugbindares favorit bindtråd, detta tack vare egenskaper som att den är otroligt stark, den är väldigt tunn och den lägger sig platt när man binder med den.

Med tanke på att Nano Silk 18/0 30D är så pass stark finns det stora möjligheter till användningen när man binder riktigt små till flugor upp till mellanstorlekar.
Då tråden är så pass stark och även går att dela på så är det även en otroligt fin bindtråd att göra dubbing öglor till både riktigt små och mellanstora flugor.
Att bindtråden lägger sig platt när man binder med dig gör också att man kan binda med väldigt många varv utan att tråden bygger för mycket volym.

Semperfli Nano Silk 18/0 30D

  • 30 Denier
  • Brottstyrka på 1,14kg uppnått i test
  • Passar till krokar i storlek #6 - #32
  • 50m per spole

Tips
Om man tvinnar tråden moturs så blir tråden platt och då även mycket lätt att splitta.
Tråden består utav 50st små trådar som är ihop tvinnade för att skapa denna mycket starka bindtråd. Den är tvinnad 100 var per meter för att hålla ihop tråden.


Semperfli - "Som med ALLA trådar av GSP-typ måste Nano Silk användas med en keramisk spolhållare. Det rekommenderas att du använder ett hantverksblad eller rakblad för att skära Nano Silk. Det är extremt tufft, snälla använd inte din bästa sax!


Semperfli