Foam Ismo #12 Yellow/Green

  • 20 kr
  • 15 kr

Foam Ismo #12 ShortDetta är en fluga för mid- och sensommarfisket när Nattsländor dominerar. Det finns ett antal Nattsländor som simmar inåt land för att kläcka


I lager.
Dela

Foam Ismo #12 Short

Detta är en fluga för mid- och sensommarfisket när Nattsländor dominerar. Det finns ett antal Nattsländor som simmar inåt land för att kläckas, och det är precis vad denna fluga efterliknar. De kläckande pupporna stiger till ytan och simmar inåt land för att slutföra förvandlingen till en vuxen insekt. Detta är i första hand en fluga för älv fiske men det finns även Nattsländor av denna typ i lugnt vatten. Denna vandring från vatten till land sker vanligtvis sent på kvällen och på natten. I juli och augusti när nätterna fortfarande ganska ljusa är högtiden för detta spännande fiske. Den kan också imitera stora baggar vid sjöfiske.

F-Ismo eller Foam Ismo bygger på idén från Ismopuppan, –en självflytande Nattsländepuppa som kan stripas bra på ytan utan att den sjunker. Foamen flyter också högt i ytfilmen precis som balsaflugor gör, och ger ett fint avtryck. Foam Ismo är utrustad med samma typ av ben som originalet för att skapa rätt typ av rörelsemönster/plog när man låter denna stripas snett nedströms mot fisken. Genom att kroppens material är mjukare än en vanlig Ismopuppa, så ges denna flugan bättre krokningsegenskaper. Fiskar du i Glomma eller Rena? Testa då denna fluga! Smörjs in med vanlig gelimpregnering före användning.

En riktigt stor variant av flytande puppa!

En riktigt bra attraktorfluga på regnbåge också!