Roterande Hackeltång Fly-Dressing

  • 59 kr

Flydressing Roterande HackeltångPerfekt design för spiders och flymfer, där man ofta lindar framifrån och bakåt och fäster in bakom hacklet. Mycket smidig model

I lager.
Leverantör: Fly-Dressing
Dela

Flydressing Roterande Hackeltång

Perfekt design för spiders och flymfer, där man ofta lindar framifrån och bakåt och fäster in bakom hacklet. Mycket smidig modell.

En utveckling av den traditionella tången är den sk roterande hackeltängerna. Dessa består av en mindre tång i änden av ett roterande skaft. De finns i flera olika modeller och från olika märken, men principen och användningen är densamma.

Fördelen med den här typen av tänger är att man utan att byta grepp kan linda ett helt hackel. Om man lindar hacklet bakåt vill säga. Till den här typen av hackel är roterande hackeltänger perfekta. Linda bakåt, fäst in hacklet och linda tråden genom hacklet och avsluta flugan. Smidigt sätt att linda hackel på och ger ett starkt och hållbart resultat.

Särskilt bra är det till sk spiderflugor. Då man ofta använder kroppsfjäder från olika fåglar som hackel, behöver man förstärka hacklet då stammen ofta är tunn och skör. Då är tekniken att linda hacklet bakåt det allra bästa.